KVKK Hakkında Aydınlatma Metni ve Yasal Uyarılar

www.sonolab.com.tr internet sitesinin tüm hakları ve yönetimi Sonomed Tıbbi Görüntüleme ve Sağlık Hiz. Tur. Tic. A.Ş. (Sonomed) kurumuna aittir. Bu sitedeki tüm yasal bilgilendirmeler Sonomed tarafından düzenlenmiştir.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA/BİLGİLENDİRME METNİ

SONOMED TIBBİ GÖR.VE SAĞLIK HİZ.TUR.TİC. A.Ş. (“Sonomed”) olarak, kişisel verilerinizin güvenliği konusuna önem vermekteyiz. Bu bilinçle, sizlere ait her türlü kişisel verinin mümkün olabilen en iyi şekilde ve özenle işlenerek muhafaza edilmesine büyük hassasiyet göstermekteyiz. Bu sorumluluğumuzun bilinci ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen çerçevede işlemekteyiz.

Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Sizlere yüksek standartlarda hizmet sunabilmek amacı ile kişisel verilerinizi, verilen hizmetin niteliğine bağlı olarak Çağrı Merkezi, internet, mobil uygulamalar, fiziksel mekânlar ve benzeri kanallardan sözlü, yazılı, görsel, ya da elektronik olarak elde etmekteyiz.

Bu kapsamda tüm tıbbî teşhis, muayene, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi için gerekli olan ve bu amaçla elde edilen kişisel sağlık verisi başta olmak üzere, başlıca genel ve özel nitelikli kişisel veriler aşağıda sıralanmıştır;

Adınız, soyadınız, TC kimlik numaranız, Türk vatandaşı olmamanız halinde pasaport numaranız veya geçici TC kimlik numaranız, doğum yeri ve tarihiniz, medeni haliniz, cinsiyet bilginiz gibi kimlik verileriniz ve ibraz ettiğiniz TC Kimlik Kartı ya da Ehliyet fotokopiniz,

Adresiniz, Telefon numaranız, Elektronik posta adresiniz gibi iletişim verileriniz,

Banka hesap numaranız, IBAN numaranız gibi finansal verileriniz,

Dosyanızda takip edilmesi amacıyla sunduğunuz laboratuvar ve görüntüleme sonuçlarınız, test sonuçlarınız, muayene verileriniz, reçete bilgileriniz gibi tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi sırasında elde edilen sağlık ve cinsel hayata ilişkin verileriniz,

Hizmetlerimizi değerlendirmek amacı ile paylaştığınız yanıt ve yorumlarınız,

Hastanelerimizi ziyaretiniz sırasında alınan kapalı devre kamera sistemi görüntü ve ses kaydınız,

Çağrı Merkezimiz ile iletişime geçtiğiniz takdirde tutulan sesli görüşme kayıtlarınız,

Sağlık hizmetlerinin finansmanı ve planlaması amacıyla özel sağlık sigortasına ilişkin verileriniz ve Sosyal Güvenlik Kurumu verileriniz,

Otopark ve vale hizmetinden faydalanmanız halinde araç plaka veriniz,

Web sitemiz ve mobil uygulamamızın kullanımı sırasında elde edilen gezinme bilgileri, IP adresi, tarayıcı bilgileri ve kendi rızanız ile ilettiğiniz tıbbi belgeler, anketler, form bilgileriniz ve konum verileriniz.

Yukarıda sayılmış olan kişisel verileriniz ile özel nitelikli kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:

Kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi,

İlgili mevzuat uyarınca Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile talep edilen bilgilerin paylaşılması,

Yasal ve düzenleyici gereksinimlerin yerine getirilmesi,

Hasta Hizmetleri, Mali İşler, Pazarlama bölümleri tarafından sağlık hizmetlerinizin finansmanı, tetkik, teşhis ve tedavi giderlerinizin karşılanması, müstehaklık sorgusu kapsamında özel sigorta şirketler ile talep edilen bilgilerin paylaşılması,

Çağrı Merkezi ve Dijital Kanallarımız aracılığı ile randevunuz hakkında sizi bilgilendirme,

Hasta Hizmetleri, Sağlık Profesyonellerimiz ve Çağrı Merkezi bölümleri tarafından kimliğinizin teyit edilmesi,

Sonomed ürün ve hizmetleriyle ilgili bilgilendirme, tanıtım ve pazarlama içeriklerinin iletilmesi;

Hastane Yönetimi tarafından kurum iç işleyişinin planlanması ve yönetilmesi,

Kalite, Hasta Deneyimi, Bilgi Sistemleri bölümleri tarafından sağlık hizmetlerini geliştirme amacıyla analiz yapılması,

İnsan Kaynakları ve Kalite bölümleri tarafından, çalışanlarımıza eğitim verilmesi,

Denetim ve Bilgi Sistemleri bölümleri tarafından suistimal ve yetkisiz işlemlerin izlenmesi ve engellenmesi,

Kalite, Hasta Deneyimi, Bilgi Sistemleri bölümleri tarafından risk yönetimi ve kalite geliştirme aktivitelerinin yerine getirilmesi,

Hasta Hizmetleri, Mali İşler, Pazarlama bölümleri tarafından hizmetlerimiz karşılığında faturalandırma yapılması,

Hasta Hizmetleri, Mali İşler, Pazarlama bölümleri tarafından hastanemiz ile anlaşmalı olan kurumlarla ilişkinizin teyit edilmesi,

Sonomed’in Yönetimi, Hasta Deneyimi, Hasta Hakları, Çağrı Merkezi bölümleri tarafından sağlık hizmetlerimize ilişkin her türlü soru ve şikâyetinize cevap verilebilmesi,

Sonomed’in Yönetimi, Bilgi Sistemleri bölümleri tarafından hastanemiz sistem ve uygulamalarının veri güvenliği kapsamında tüm gerekli teknik ve idari tedbirlerin alınması,

Pazarlama, Medya ve İletişim, Çağrı Merkezi bölümleri tarafından kampanyalara katılım ve kampanya bilgisi verilmesi, Web ve mobil kanallarda özel içeriklerin, somut ve soyut faydaların tasarlanması ve iletilebilmesi,

Sonomed’in Yönetimi, Hasta Hakları, Hasta Deneyimi bölümleri tarafından hasta memnuniyetinin ölçülmesi, arttırılması ve araştırılması,

Kurumun iş birliği içerisinde olduğu eğitim kurumları tarafından eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yerine getirilebilmesi.

Yukarıda belirtilen “Kişisel ve Özel Nitelikli Verileriniz” Sonomed ve dış hizmet sağlayıcıların bünyesinde fiziki ve elektronik arşivlerde büyük bir titizlik ve mevzuat hükümlerine riayet edilerek muhafaza edilebilecektir.

Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Korunması Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleri çerçevesinde ve yukarıda açıklanan amaçlarla; Sağlık Bakanlığı, bağlı alt birimleri ve aile hekimliği merkezleri, özel sigorta şirketleri (sağlık, emeklilik ve hayat sigortası ve benzeri), Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer kolluk kuvvetleri, Nüfus Genel Müdürlüğü, Türkiye Eczacılar Birliği, mahkemeler, tıbbi teşhis için iş birliği içerisinde olduğumuz yurt içinde veya yurt dışında bulunan laboratuvarlar, tıp merkezleri ve sağlık hizmeti sunan üçüncü kişiler, hastanın sevk edildiği veya hastanın kendisinin başvurduğu sağlık kuruluşu ve doktorlar, yetki vermiş olduğunuz temsilcileriniz, bağlı olduğunuz ve/veya çalışmakta olduğunuz kurum, avukatlar, vergi danışmanları ve denetçiler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler, Google Ireland Limited’e, Facebook Ireland Limited’e, MailerLite Limited’e, Feta Yazılım Ltd. Şti.’ye, Nette İletişim Hizmetleri Tic. Ltd.Şti.ye, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ve resmi merciler, yurt içindeki veya yurt dışındaki sistemler ve/veya Sonomed’in bağlı bulunduğu şirketler topluluğu bünyesindeki şirketler, hizmetlerinden faydalandığımız veya işbirliği içerisinde olduğumuz tedarikçilerimiz, destek hizmet sağlayıcılarımız ve iş ortaklarımız (daha detaylı bilgi için Sonomed’e yazılı olarak başvurabilirsiniz) ile paylaşılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar ve Sonomed’in faaliyet konusuna dahil her türlü işin yasal çerçevede yürütülebilmesi ve bu kapsamda Sonomed’in akdi ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi için toplanmakta ve işlenmektedir. İşbu kişiler verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi;

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu,

3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu,

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname,

Özel Hastaneler Yönetmeliği,

Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Korunması Yönetmeliği,

Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleridir.

Ayrıca, Kanun’un 6. maddesi 3. fıkrasında da belirtildiği üzere sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kanun ve ilgili mevzuatlar uyarınca;

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel veriler işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel sağlık verilerine erişim ve bu verileri isteme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesine ve/veya kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Veri Güvenliği ve Başvuru Hakkı

Kişisel verileriniz teknik ve idari imkânlar dâhilinde titizlikle korunmakta ve gerekli güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak olası risklere uygun bir düzeyde sağlanmaktadır.

Kanun kapsamındaki taleplerinizi, https://sonomed.com.tr/kvkk/kvkk-basvuru-formu-sonomed.pdf web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak;

FAHRETTİN KERİM GÖKAY CAD POYRAZ SOK NO.7 ZİVERBEY KADIKÖY İSTANBUL adresine bizzat teslim edebilir,

Noter kanalıyla gönderebilirsiniz.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formunu Buraya Tıklayarak İndirebilirsiniz.


Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İleti Aydınlatma Metni

Sonolab internet sitesi üzerinde yer alan (sonolab.com.tr) her türlü iletişim ve bilgi formunun doldurulmasıyla Sonomed’e gönderilen kişisel veri ve iletişim bilgileri; ilgili alanların onaylanması ile ilgili Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Ticari İletişim Ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik kapsamında Sonomed Tıbbi Gör.Ve Sağlık Hiz.Tur.Tic .A.Ş tarafından sağlık durumuma ilişkin olanlar da dahil olmak üzere kişisel verilerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası kapsamında, Sonomed tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişinin ihtiyaçlarına ve alışkanlıklarına göre özelleştirilmesi ile kampanyalar ve imkanlar oluşturulması amacıyla saklanmasını, işlenmesini ve söz konusu hizmetlerin yerine getirilmesi için Sonomed’in birlikte çalıştığı veya çalışacağı grup şirketlerine, tedarikçilere, aktarılmasını ve bu kapsamda belirtilen iletişim bilgilerine test ve tetkik sonuç bilgisi, anket, reklam, promosyon, kampanya ve benzeri ticari elektronik ileti gönderilmesi hakkında iletişim formunu göndererek ve ilgili alanları onaylayarak izin vermiş olmaktasınız.


Yasal Uyarı

BU WEB SİTESİNİN SAHİBİ SONOLAB TIBBİ  LABORATUVARI OLUP TÜM KULLANIM HAKLARIMIZ SAKLIDIR. Sitemizde yer alan yazılar ve içerikler araştırma ve ön bilgi amaçlı olup herhangi bir şekilde tıbbı önerme amaçlı değildir. Bu bilgiler doğrultusunda verilen her türlü kararlar ile ilgili sorumluluk bu siteyi ziyaret eden kişiye ait olup merkeze ait bir sorumluluk bulunmamaktadır. WEB sayfamızda yapılacak her türlü değişiklik, yeniden düzenleme veya yayını durdurma hakkı hiçbir ihtara gerek olmaksızın Merkezimize aittir. Web sayfasında yer alan bilgilerin güncellenmemesinden dolayı hiçbir sorumlulukla yükümlü değildir. WEB sayfamızda yer alan yazılar, bilgiler, grafikler, resim ve logolar, tasarımlar, sloganlar web sayfamızın sunuluş şekli Merkezimizin mülkiyetinde olup, tarafımızdan yazılı izin alınmaksızın kullanılması, kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, yayınlanması, ticari amaçla basılması ve dağıtılması yasaktır. Her türlü telif hakkı Sonomed Görüntüleme Merkezine aittir. Merkezimiz, Web sitemize ulaşan isim adres ve şahsi bilgileri yasal bir zorunluluk olmadıkça üçüncü şahıslara açıklanmayacağını beyan eder.


Gizlilik İlkesi

Sonolab Tıbbi Laboratuvarı internet sitesi üzerinden (www.sonolab.com.tr) doldurulan formlar ve çeşitli kanallar neticesinde veritabanına kaydedilen kullanıcı bilgileri Sonolab rızası ve sorumluluğu dahilinde diğer kişilerle paylaşılmaz. İnternet sitesi ve veritabanına yönelik saldırı veya teknik materyaller bazlı yaşanabilecek aksaklıklarda Sonolab sorumluluk reddinde bulunmaktadır.


Kullanıcı Sözleşmesi

Kullanıcılar www.sonolab.com.tr üzerinde yaptıkları her işlemde ve site trafiklerinde yasal uyarı ve gizlilik ilkesi şartlarını kabul etmiş sayılmaktadır.